Efterrätter
På denna sidan hittar du våra efterrätter, för ett tillfälle när du kanske inte vill ha en hel meny eller tycker att det är lättare att sätta ihop något själv.
Skulle du inte hitta något, så testa sök nedan så hittar du säkert något som ser lockande ut.
Annons
Jordgubbspavlova
Pavlovan är uppkallad efter den ryska ballerinan Anna Pavlova och är en perfekt efterrätt eftersom alla dela kan göras på förhand och snabbt och enkelt läggas upp utan att låta sin eller sina gäster vänta. Att det sedan är den perfekta kombinationen av frasig, krämigt och fruktigt gör det hela bara underbart.Limetartelett med vit chokladmousse
Denna somriga efterrätt kombinerar mildheten från vit choklad med fräschören från lime. Den passar perfekt som en lite finare efterrätt för gästerna under någon av sommarens grillkvällar, då man gärna vill ha något uppfriskande till just efterrätten. Du kan med fördel förbereda mördegsbottnarna och limefyllningen och den vita chokladmoussen tidigare under dagen, och sedan bara spritsa ut chokladmoussen över tartletterna precis innan servering – smidigt när du vill hinna umgås med gästerna också!Gino med cocosbotten
Gino kommer ursprungligen från Italien. Den kombinerar på ett utsökt sätt friska och fräscha frukter med söt och sammetslen vit choklad. Det blir en pigg och fräsch efterrätt som är packad med färg och smak. Vi serverar den dessutom på kokosbottnar som förutom att vara fantastiskt goda ger lite krispighet och textur.Brownie
Syndigt god och med en kraftig chokladsmak som avrundar middagen på ett förnämligt sätt.Creme Catalana
Crema Catalana bär ett tydligt släktskap från det franska köket med sin crème brûlée. Men tonerna av citrusfrukter och kanel ger den en härligt spansk touche. Zest innebär att man med zestjärn eller rivjärn skalar av det yttersta lagret av skalet på citrusfrukter. Det är packat med färg och smak. Det vita skalet skall inte följa med.Mandelkaka med lingongrädde
För att avsluta denna sensommarmeny avnjuter vi en sommardoftande kaka som för tankarna till svensk sommar och gamla röda hus med vita knutar, det luktar nyslaget hö och humlorna surrar i bakgrunden. Kakan förgylls med lite vispad grädde som fått smak och färg från höstens första nyplockade lingon.Fruktsallad med italiensk maräng och mojitosås
Mojiton är minst sagt en välkänd drink som här tolkas som ett härligt tillbehör till en klassisk fruktsallad, och som pricken över i, italiensk maräng.Chokladfondant med hallonsås
Denna efterrätt är verkligen en klassiker, av bra anledningar, en varm krämig nästan flytande chokladkaka, den mjuka grädden och här tillsammans med en hallonsås som tillför precis rätt mängd syrlighet för att föra ihop allting.Teglass med Kokoscrunch
En frisk men ändå gräddigt len glass som hämtar sina smaker från fjärranöstern. Den ger en magnifik avslutning av middagen och lämnar en fräsch men välbelåten känsla efter sig.
Annons